Outdoor Living Area, South Manchester

Our client was looking for a way to utilise the small courtyard area to the rear of their property and create an all year round useable space which would form another room for their home. Not only have our outdoor kitchen designers extended their living space, they have created a contemporary outdoor kitchen & living area which can be used throughout the year, thanks to the RENSON® louvered canopy. The Algarve® canopy, which was installed by our fully qualified RENSON® team, features remote control blades which can be rotated up to 150 degrees in each direction, allowing the client to have the flexibility to either open up the space to the sun, or have the blades closed, ensuring our clients can use this space no matter the weather.

The outdoor kitchen in this South Manchester property has been designed using Indian sandstone sawn veneer with a black granite worktop to ensure longevity for our climatic weathers, along with a new patio area. The kitchen features a Fire Magic BBQ grill, which comes with a life-time guarantee, and stainless steel cupboard unit doors for storage. The client wanted the space to be flexible with regards to their choices of cooking facilities and opted to have the beautifully crafted British made Blistering wood fired oven installed. Our kitchen designers have cleverly allowed for a log storage space under this magnificent wood fired oven, meaning our client can happily cook up a storm any time of the year.

Our Work

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06

Heathlands Care Home

Directly with the client, we constructed and installed a beach themed garden, suitable for Dementia patients

Large Private Garden

We have been working with this client for a number of years on various projects within this garden including outdoor kitchen, hot tub, Victorian kitchen garden and woodland area

Contemporary Garden Chester

A cool contemporary project on a new build property in Chester.

Contemporary Courtyard Chester

In this small courtyard development in Hoole, we created a cool split level space for the client who wanted a modern feel.

Urban Landscapes HQ

Urban RHS Tatton